Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 18:28 - Двойни стандарти за българските граждани
Автор: zackv Категория: Забавление   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
0



Наречете го дискриминация. Може и двойнствен подход... Каквото и да е. Истината е, че българите отново, за кой ли път, се делят на „наши” и „ваши”, на такива, на които им се обръща внимание и на такива, които трябва да се оправят както намерят за добре. 

Не бих имал нищо против това състояние на нещата. То поне е по-честно и не прикрива пристрастията. Когато обаче става дума за ОБЩИТЕ пари, които да бъдат разпределяне единствено между една група хора, това вече не бива да се премълчава.

Става дума за днешното съобщение на в. ПАРИ за договореното вече увеличение на заплатите на служителите в бюджетния сектор с 5%. При това, обърнете внимание, това е само първото такова. Очаква се още едно, този път с 15 % през октомври. 

Не искам да ме разбирате криво. Аз съм ЗА увеличенията на заплащанията в България. Няма лошо българите да започнат да получават повече за да не се чувстват като „втора ръка” европейци. Но нека това да не става с преливане от една категория българи към друга. Защото какво означава това, че парите от бюджетния излишък ще отиват за покриване на нарасналите заплати на БЮДЖЕТНИТЕслужители? Всеки български гражданин плаща данъци върху заработените от него пари. Поне по презумпция е така. Тогава защо тези пари ще отиват единствено за повишаване заплатите на служителите в държавния сектор? Ако целта е да се повишават заплатите на работещите българи, необходимо е да се намерят механизми за увеличаване приходите на ВСИЧКИ работещи. В противен случай се създава впечатление, че на държавата нейните служители са й по-мили от тези в частния сектор. 

Намирам това за крайно несправедливо! Същото се отнася и до повсеместния плач за 13та заплата. 

Погледнато отстрани, нашето общество все повече започва да прилича на два лагера – за едните има по дефиниция, а другите да се оправят както могат. Тия прозрачни намеци, че синдикатите трябвало да поискат от бизнеса да предоговори заплатите в частния сектор ми приличат на лозунга от „Златния телец” – „Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се”. С други думи: Ние, държавните чиновници ще си вземем нашето, а вие се оправяйте както дойде”. Защото на всеки е ясно с какъв мерак работодателите ще се засилят да увеличават заплатите на работниците си. Нали?



Тагове:   хумор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zackv
Категория: Забавление
Прочетен: 130401
Постинги: 54
Коментари: 117
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031