Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 18:28 - ЕС+BG или може би… ЕС+BG но… без българите
Автор: zackv Категория: Забавление   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0



“Искам го мале, мъж го искам, сега го искам!!!” … Откъс от народна песен

Тази сутрин попаднах на поредния материал, който отразява нашия чисто български, специфичен и странен пореден преход. Този път към Европейския Съюз. Във в. ПАРИ пише: „Задава се акцизен шок още от 2006 г.” Не, не че ме е изненадало това. В последните години може да се каже, че новини от подобен род са станали ежедневие за нас. И все пак, едно малко червейче ме загриза и не ми дава покой. ЗАЩО?

Защо става така? Вероятно държавните чиновници ще съумеят да ми обяснят „научно” от какво се налага този непопулярен и пре-неприятен ход. Не по-малко вероятно, мастити учени също ще могат да докажат по някоя теза за необходимостта от тези мерки. 

Това, обаче, което не мога да разбера е, защо си трае обикновения българин! Защо си мълчи, когато му казват, че ще му вземат и последния галаган? Нима не разбира, нима е толкова тъп? Или му е все едно? Не мога да го повярвам. Има разлика дали имаш 1 лев повече в джоба си или по-малко. Никой не може да ме убеди в противното. А тук сега говорим за хиляди левове, които в продължение на години ще изтичат от джобовете на всеки един от нас, само защото нашите управници са се вживели в ролята на „отличници” и искат да заслужат потупване по рамото от Брюксел. Кой ги бие СЕГА да вдигат акцизите? Та ние още не сме влезли в съюза! Доколкото и за кьоравия вече е ясно, че ще получим червен картон за 2007 г., може ли някой да ми обясни, за какъв бяс ни е да си вдигаме акцизите още сега? И въобще, защо ТРЯБВА да го правим? Та ние имаме това, което европейците нямат! Имаме сравнително ниски цени в много области на живота (ако сравняваме със страните от ЕС). Защо ни е да се натискаме да ги вдигаме? Или поне защо да се натискаме да ги вдигаме сега, а не постепенно, във времето, паралелно с нарастване на доходите на населението?

Вероятно някоя много умна глава ще обясни, че вече сме поели ангажименти да го направим. Ами отменете ги бе! Човек се жени в черква за цял живот, „... докато смъртта ви раздели”, пък после види, че не върви и... се развежда. Какво толкова страшно има в това да кажем на Европа: „Извинете, ама ние много искаме да сме пълноправни членове на вашия клуб. А за да бъдем такива, НИЕ имаме нужда от цялото си население, а не само от част от него, която е успяла да оцелее на пред-присъединителните ни усилия. Ето защо ви предлагаме, да повишаваме цените и акцизите в Република България ЕДИНСТВЕНО в съответствие с повишаването наРЕАЛНИТЕ ПРИХОДИ на населението. Ние сме убедени, че като представители на хуманната Европейска общественост, вие НЕ МОЖЕТЕ да поискате от нас да приложим ФИНАНСОВ ГЕНОЦИД по отношение на голяма част от нашето население, за да откликнем на буквата на споразумението ни с вас!

Преди няколко дни в един български блог имаше много хубава, пространна статия за това, че влизането ни в ЕС не трябва да прилича на промъкването на просяк в богат дом, а да стане с достойнство. Така или иначе в Европа знаят с точност до няколко хиляди лева каква е финансовата ни ситуация, бъдете сигурни в това. Никого не можем да учудим или стреснем. Единствено за нас е важно да влезем при възможно най-добри условия. А едно от тях е, че ние имаме СПЕЦИФИЧНИ ПРОБЛЕМИ, значи и решенията за тях ТРЯБВА ДА СА СЪОБРАЗЕНИ С ТЯХ.

Останалото е демагогия, продажност и егоизъм! Или може би някой ще ми каже как да обясним на хората с минимални приходи, които са над 30 % от населението защо искаме да влезем в Европа ВЪПРЕКИ тях?



Тагове:   хумор,   може,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zackv
Категория: Забавление
Прочетен: 130729
Постинги: 54
Коментари: 117
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930