Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 18:26 - ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ, БЪЛГАРИТЕ И… ЦИГАНИТЕ
Автор: zackv Категория: Забавление   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
0



Имаше едно време на Балканския полуостров една малко странна държава, в която почти всичко не бе така, както в „нормалните” страни. Заплатите бяха ниски, но работата беше задължителна. На морския бряг хората направо нямаше какво да правят, освен да идат на по някое кино, но за сметка на това смените бяха по 20 дни, а цените, заедно със самолетния билет за отиване и връщане можеха да се покрият от една заплата. В тази странна държава се произвеждаше много и ненужно. Предимно неща, които никой обикновен човек не знаеше за какво служат – тежки машини, чугун, лееха се метали… Свирката в тази държава бе всред най-важните атрибути. Санким, другите трябваше да знаят за нас и да ни уважават! Затова и голяма част от бюджета отиваше за свирката. Никой обаче не се тревожеше от това, защото всеки бе сигурен, че каквото и да се случи, ще има пред какво да седне и да похапне, когато се прибереше в СОБСТВЕНИЯ си дом. А ако не дай си боже му станеше лошо от нещо, било от преяждане със салам „кучешка радост”, било от сливова ракия (ей, и такова явление имаше!), е, имаше си значи безплатно здравеопазване, което без да блестеше с нещо, поне създаваше увереност у гражданите на тази странна страна, че ако имат нужда, някой все пак ще се погрижи за тях. И за да не си помислите, че образованието бе в страни от всичко това, ще ви припомня, че добрите студенти дориПОЛУЧАВАХА пари от университетите, а не им искаха да плащат и да задлъжняват. Нали в края на краищата те учеха за да работят в тази страна, значи страната инвестираше в тях, за да работят после те за нея. Нещо като пито – платено. Сега ти пиеш без пари, после плащаш докато си жив. Имаше си тази странна страна и проблеми, да не си помислите, че всичко е вървяло по мед и масло! Така например, управляваха я най-простите хора, които живееха в нея. Без изключение! Всички, които бяха намерили местенце по т. нар. „Високи етажи на властта” бяха завършени простаци. Съдете сами само по имената им: Пеко Таков, Мако Даков, Тано Цолов, Цола Драгойчева… за Тато не ми се и говори. Бяха се бетонирали срещу всички останали в това странно общество и водеха свещена война за опазване на привилегиите си. И за да не бие на очи, тези хорица се бяха въоръжили с идеология, която трябваше да им гарантира, че другите, никога, ама съвсем никога няма да могат и да мечтаят да се доближат до тях и постовете им. Имаха и късмет. Поддържаше ги една външна военна супер-сила, разположена на 1/6 от световната суша, която в последствие се оказа, че като икономика се равнява на… Холандия. Но, както казват умните хора, когато спориш с някого не е важно колко бълхи имаш в джоба, а дали пищова ти е под ръка. Така, с пищов и простотия тия хора господстваха безнаказано и очакваха, че това ще продължи вечно.

Старите китайци обаче са казвали, че ако Господ иска да унищожи някого, първо му отнема разума. И понеже дори Той не може да отнеме това, което го няма, тези власт-имащи решиха да го улеснят и сами започнаха да си създават проблеми. Така например, те решиха, че всичко им е позволено и следователно, светът трябва да изглежда така, както на тях им се искаше. И понеже няма нищо по-лошо от перспективата в бъдеще да ти се изгуби семката, те решиха да вземат мерки та раята под тях да не свърши и така да си гарантират дълговечност поне колкото за едни фараон. Да де, ама обикновените хорица в тази държава бяха решили, кой знае защо, че им е тежък живота и не се плодяха много усърдно, а циганите и помаците го правиха с голям мерак. Тогава власт-имащите се уплашиха, че един ден могат да ги капичнат по демографски причини. Поумуваха те известно време и… родиха поредното интелектуално недоносче, базирано на опита на другаря Сталин, който обичаше да казва: „Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем!” И решиха другарите да накарат турците, а покрай тях и циганите – да изчезнат. Не буквално, а формално. Щото ако на местото на Осман се появи да речем Кольо, той вече няма да се брои, нали. Или още по-добре, ще се брои за българин. Значи, даже и на прираст можехме да се надяваме! Както виждате, така мислеха власт-имащите и така действаха. Но им мина котка път. Дойдоха други времена и Османовците, които като цяло не бяха по-умни или културни от властниците, решиха, че сега им е паднало и могат да си получат обратно дълговете, барабар с лихвите. На това място, някой по-патетичен би могъл да възкликне: „О, свещена простота!” Аз пък, щото хич не съм патетичен, си казвам: „Тия малоумници, и предишните, дето бяха ампутирани мисловно на генно ниво, и новите, дето прости са се родили и такива ще си умрат, та казвам и едните и другите не разбират, че слава Богу, този свят се е развивал, прави го и ще продължава да го, по спирала, но движението се извършва напред-назад, никога само в една посока! Така че, ако някой си въобразява, че беззаконията и подигравките с обикновените хора ще се забравят, нека знае – дълбоко греши! Този народ е доказал покрай всичките си абсурдни черти, че притежава злопаметност, пред която слонската е като писмена заявка за преглед от алцхаймер. Познайте какво ще стане, когато дойде време за разплащане! Аз не смея.

По-горе споменахме само между другото циганите. И това имаше причина в предишните времена. Тогава те не представляваха фактор и затова никой не се интересуваше от тях. И както всеки потенциален проблем, на който дълго не се обръща внимание, и този избуя и разцъфтя в цялата си мерзка прелест. При това не от само себе си, а пак с помощ от вън. (Припомнете си как властта на нашите власт-имащи се крепеше на „интернационалната помощ” на „братята по оръжие и идеи”.) Този път факторът, който накара пълчищата цигани да се осъзнаят като сила бе… Западът. Да бе, същият този Запад, който в миналото ни продъни ушите да ни обяснява колко лошо живеем и как ако си променим начина на живот ще станем „нормални хора”, та същият този Запад изведнъж си даде сметка, че Земното кълбо е само едно и… ако циганите не са при нас, трябва да отидат при тях. Бре, ами сега? Да им забранят да мърдат, не върви, нали са демократи! Да затворят границите с нас, да - това можеше, ама като временна мярка. Това Шенген, визи и други подобни дивотии, можеха да свършат някаква работа и бяха охотно използвани. И все пак, това бяха временни мерки. Тогава някой истински гений там, на Запад, измисли как хем да си държим циганите при нас, хем да им сърбаме попарата, хем Западът да ни дава акъл и да се държи с нас като Ментор. Ей, не напразно тия хора са изкарали Ренесанс, докато у нас още са дъвчели овчи кожи като връх на технологиите. Не напразно се е пръкнал при тях Макиавели и са ковали кадри в училищата на йезуитите. С други думи, в настоящата ситуация каквото и да направим, все у нас ще е контрата. Ако добавим и факта, че никой, ама съвсем никой от новите власт-имащи у нас не ИСКА да прави каквото и да било по въпроса, ясно става, че присъстваме на грандиозен спектакъл, който си заслужава някоя и друга разбита глава, за да го гледаш от първия ред. Така де, кога някъде по света се е видяло такова нещо; да ти казват право в очите, че не можеш да си разрешиш проблемите, защото… ще засегнеш интересите на други, които са по-силни от теб. И не само това. По-силният активно участва в проповядването на някакви абстрактни ценности, обединени под безсмисленото наименование „демокрация”, които в последна сметка отново влизат в ролята на старите идеологически заклинания за „вечните братство и дружба между народите”. Само шаманите са различни иначе, тя идеологията си е все така куха и изпразнена от съдържание.

Близо половин век комунистите се опитваха да ни убедят, че няма по-голяма радост от това, всички да са равни под Слънцето. Да де, ама какво да правят тия, които са различни от безликата маса и могат да мислят? За тях бяха измислени затвори, лагери, обидни прозвища…, сочеха ги с пръст и ги изолираха. Сега присъстваме на същите заклинания, произнесени на висок тон, та белким пак да не се чуе гласа на разума. Сега обаче понятието „маса (народ) ” е заменено с …мнозинство. Хитро, а? Но, както се оказва, пак недостатъчно. Защото какво означава демократичността – доминация на мнозинството над малцинството. Е добре, нали циганите са малцинство. Защо тогава не ни оставят да си ги доминираме демократично? Питам аз и отговор не чакам! Щото той отговорът е ясен. 

Демокрацията е за ония оттатък, на Запад. За нас тя не се отнася. Иначе, току виж циганите ни решили да отидат да се настанят на Пикадили или на площад Конкорд. Къде ще му излезе края тогава?!? Ужас! Така че, скъпи съграждани, дайте да намерим решение на проблема с циганите сега, докато още не са ни сложили оглавника, наречен „членство в Европейския Съюз”. Впрочем, изключвам всяка алюзия с някакво друго значение на понятието „член”. Защото после, отново късно за нас, ще стане ясно, че не са ни приели за да ни помогнат да си стъпим на краката, както подобава между добри съседи, а за да могат по-изкъсо да ни контролират и да ни плашат с по някой и друг „член” (добре де, разбирайте го както ви отърва!).

Истината е, че имаме твърде малко време да си решим един проблем, от който зависи ще има ли такава държава като нашата или за нея ще се пише „Имало едно време…”. И противно на това, което ни разказват власт-имащите потомци на ония, тъпоглавите и генетично обременените, времето ПРЕДИ да влезем в Европейския съюз е малко, за да си решим нашите проблеми. А за това, че няма да сме симпатични на ония на Запад, хич и не се притеснявайте. Те така или иначе са ни приготвили вече по някой хуманитарен „член”… за да ни култивират.


Тагове:   хумор,   съюз,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zackv
Категория: Забавление
Прочетен: 130649
Постинги: 54
Коментари: 117
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930